Lapuan Kankurit

Olipa kerran Juho Annala, Esko Hjeltin isoäidinisä. Pohjanmaan talvet olivat hyytävän kylmiä, joten Juho päätti perustaa villa- ja huopatossutehtaan. Hän ei siinä työn touhussa voinut arvatakaan, miten tärkeää vuotta elettiin: vuosiluku oli 1917, ja joulukuussa syntyisi itsenäinen maa nimeltä Suomi. Vuodet kuluivat, tekstiilit tekivät kauppansa, lapsiakin syntyi. Työskenneltyään ensin suvun villakutomossa, Juhon tyttärenpoika Juha Hjelt perusti vuonna 1973 oman jacquardkutomon nimeltään Lapuan Kankurit.

Miltei sata vuotta myöhemmin viljapeltojen keskellä kudotaan kansainvälisesti kiinnostavaa huippudesignia. Pellava- ja villakutomoa Lapualla johtaa suvun neljännen polven kankuri Esko Hjelt. Lapuan Kankureiden matka maailmalle alkoi 1990-luvun lopulla, kun kutomo siirtyi Juha ja Liisa Hjeltiltä heidän pojalleen Eskolle ja hänen vaimolleen Jaanalle. Uudet yrittäjät tähtäsivät määrätietoisesti maailmalle. Nyt kutomon liikevaihdosta jo yli puolet tulee viennistä, Euroopasta ja Aasiasta.

Tuotteet ovat vaihtuneet pellavaan ja villaan, mutta ajatus on sama: tehdään alusta asti itse, ja vain parasta. Jokainen kudottu kangasmetri kertoo vankasta suomalaisesta käsityöosaamisesta. Menestystuotteiden takana ovat uudet innovaatiot ja kudontatekniikka, huippusuunnittelijat, ammattitaitoinen henkilökunta sekä vastuullinen asenne ympäristöön ja ihmisiin, luontoa ja perinteitä kunnioittaen. Tarina jatkuu.

Yhteystiedot

Maanantai – Perjantai 11:00 – 18:00
Lauantai 10:00 – 15:00
Puhelin:06-4338 300
Fax:06-4338 320